کشور ترکیه با شهرت علمی رو به رشد خود، به یک مقصد تحصیلی مناسب برای دانشجویان سراسر جهان تبدیل شده است که به دنبال تجربه فرهنگ جدید در حین تحصیل هستند. اگر تا پایان این مقاله با ما همراه باشید، متوجه خواهید شد که خورشید مدیترانه، آثار باستانی جذاب، موقعیت جغرافیایی عالی و غذاهای جذاب نیست که سالانه حدود 150000 دانشجوی بینالمللی را به کشور ترکیه جذب میکند. فرصت تحصیل در کشوری با پیوندهای جهانی ارزشمند که به عنوان پل ارتباطی بین اروپا و آسیا عمل میکند، جذابیت فوقالعادهای دارد.
سیستم آموزشی کشور ترکیه
سن آموزش مدارس در ترکیه از 5 سالگی آغاز می شود که در مجموع شامل 12 تحصیل اجباری و رایگان برای شهرواندان ترکیه میشود. این سیستم شامل سه مرحله آموزش ابتدایی، متوسطه و آموزش عالی تقسیم میشود که تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش این کشور قرار دارد.
بطور کلی سه نوع مدرسه در ترکیه وجود دارد:
- مدارس خصوصی
- مدارس دولتی
- مدارس بینالمللی
تحصیل در مدارس دولتی برای شهروندان ترکیه کاملا رایگان است. با این حال برخی از افراد ترجیح میدهند در مدارس غیر انتفاعی و خصوصی تحصیل کنند. مدارس بینالمللی به دلیل تمرکز بیشتر بر روی زبانهای خارجی، برای دانشآموزانی که قصد دارند ادامه تحصیلات خود را در کشوری غیر از ترکیه بگذرانند، مناسب است. لازم به ذکر است برخی از مدارس برای ایرانیها در ترکیه وجود دارد که تمامی مقاطع تحصیلی را پوشش میدهند و سیستم آموزشی شبیه به مدارس ایران دارند. از جمله این مدارس میتوان به مدرسه بهمن در شهر آنکارا و مدرسه فجر در استانبول اشاره کرد.
تحصیل در مدارس ترکیه در دوره دبیرستان 4 سال به طول میانجامد اما در برخی از مدارس که علاوه بر دروس رایج، زبان خارجی نیز تدریس میشود، ممکن است تا 5 سال طول بکشد.
سیستم آموزشی در مدارس دولتی ترکیه کاملا مشابه با مدارس استاندارد ایران است. از سوی دیگر مدارس خصوصی و بینالمللی وقت و انرژی بیشتری را صرف آموزش زبانهای خارجه میکنند. پس از فارغالتحصیلی از دوره متوسطه، دانشآموزان میتوانند در آزمونهای دانشگاهی شرکت کنند.
ویزای تحصیلی ترکیه
ویزای تحصیلی یکی از روشهای مهاجرت به کشور ترکیه میباشد.تعداد ظرفیت و پذیرش دانشجویان 2 بار در سال از سوی دولت اعلام میشود و دانشجویانی که مدرک دیپلم خود را دریافت کردهاند، میتوانند در بهترین دانشگاههای این کشور مشغول به تحصیل شوند. دانشجویان ایرانی برای ورود به ترکیه نیازی به ویزا ندارید و میتوانند 90 روز دررترکیه اقامت داشته باشند اما برای اقامت بیش از این دوره باید درخواست ویزای کاری یا تحصیلی بدهند. اولین راه تحصیل در ترکیه اخذ اقامت است. به این ترتیب دانشجویان با اقامت 90 روزه با پاسپورت ایرانی وارد ترکیه میشوند. در این دوره، در صورت لزوم دانشگاه، در آزمون ورودی شرکت میکنند و در دانشگاه موردنظر ثبتنام میکنند. پس از اتمام ثبت نام دانشگاه، دانشجویان یک کارت دانشجویی دریافت میکنند که از طریق آن میتوانند با مراجعه به سفارت ترکیه در ایران برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه اقدام نمایند.
- ۰۱/۰۳/۲۴